به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد عبدالاحد برگزیده جایزه مصطفی(ص) مجری طرح دستگاه حسگر تشخیص کرونا در نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: این ویروس پس از ورود به بدن با فعال کردن میتوکندری سلولها شرایطی را برای تولید مثل خود آماده میکنند.
وی با بیان اینکه در همین راستا توانستیم حسگری را بسازیم که مرحله اولیه کرونا را تشخیص دهد گفت: در این دستگاه از سنسورهایی استفاده کردیم که برای ردیابی کرونا ویروس از طریق خلط به کار گرفته می شود.
وی با بیان اینکه روی ۵۰۰ بیمار این کارآزمایی بالینی را انجام دادیم، بیان کرد: با کمک بیمارستان امام خمینی، لقمان، نورافشان و امام حسین از ۳۰۰ تا ۵۰۰ بیمار استفاده کردیم؛ طی بررسی های این دستگاه ۲۵۰ نفر مبتلا به کرونا نبودند.
مجری طرح با بیان اینکه تست های مثبت با این حسگر به خوبی تشخیص داده شد، بیان کرد: اما تست های منفی با مشکلاتی مواجه بود و آن هم این بود که افراد بعد از جواب تست اول، حاضر به انجام تست های بعدی نشدند زیرا بیم داشتند که در تست های بعد مبتلا به کرونا شوند.
وی بیان کرد: در حال حاضر تست های بالینی را به پایان رساندیم و نتایج تست ها توسط وزارت بهداشت در دست بررسی است تا در صورت تایید، استانداردها را اخذ کند و در اختیار مردم قرار بگیرد.
این محقق خاطر نشان کرد: تکنولوژی بعدی که معرفی می کنم استفاده از خون برای تشخیص کرونا با استفاده از این حسگر است؛ تاکنون از خلط بیمار استفاده می کردیم که این نیاز به اتاق تمیز داشت و ایمن نیست و شاید باعث تشدید اپیدمی شود بنابراین نتیجه گرفتیم که از خون استفاده کنیم و همه تحقیقات خود را در این موضوع متمرکز کردیم.
وی تاکید کرد: به این واسطه فرد را سریعتر برای تست های بالینی بیشتر معرفی می کنیم؛ یعنی با این دستگاه مشخص می شود که فرد مبتلا به کرونا است و به تست های بعدی ارجاع داده می شود.
وی با تاکید بر اینکه این روش ها یک روش مکمل است، عنوان کرد: این حسگر می تواند روشی مفید باشد که افراد مشکوک را از غیر مشکوک جدا کند.
نظر شما